• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Przykłady udanych działań na rzecz społeczności lokalnej.

Aby zrozumieć, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego elementów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z gron przed fermentacją składa się zwłaszcza z wody oraz cukrów, a także z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, które są odpowiedzialne za nieodwołalny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca wielką część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, jednak zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewien zakres degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, jakie odnajdują się w skórce winogron i wolno je uważać za oczywisty konserwant, który zezwala winom starzeć się więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do grzech w sposób sztuczny i składają się na to, co oznacza się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), środków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Przejdź dalej

2. Zobacz teraz

3. Przeczytaj więcej

4. Czytaj dalej

5. Tutaj Jak zarządzać finansami osobistymi?

Categories: Motoryzacja

Comments are closed.