• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Jakie są główne determinanty rozwoju społeczno-ekonomicznego?

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem przemiany materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, by uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, jaki zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki wrzenia – dowiedz się więcej na witrynie internetowej wina. Wina posiadają w dodatku nieduże ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym skutkiem fermentacji, jednak hydrolizy pektyn (odnajdujących się w skórce winogrona) za wsparciem przedsięwzięcia enzymów. Ponieważ pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają dużo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, by usunąć tą kompozycja metylową, choć w takiej ilości nie jest ona wroga dla organizmu ludzkiego.

1. Poradnik

2. Sprawdź teraz

3. Sposoby na

4. Przeczytaj to

5. Sprawdź teraz

Categories: Biznes

Comments are closed.